top of page

Ieder mens beweegt zich fysiek voort zoals hij of zij beweegt in zijn hoofd. Een fysieke houding is een weerspiegeling van wat zich in het hoofd afspeelt. Veel dingen worden ons van kinds af aan aangeleerd zonder dat er word gekeken of het ook wel goed is voor die persoon met zijn eigen specifieke eigenschappen. Op latere leeftijd kunnen wij meestal zelf beter onderscheiden wat wel of niet bij ons past, maar sommige opvattingen zitten zo diep er in gesleten dat ze tegen je kunnen gaan werken. Dit zorgt voor spanning in het lichaam en op lange termijn misschien zelfs blessures. Deze spanningsgebieden probeer ik samen met jou op te sporen en te kijken hoe je er anders mee om kan gaan.

Mijn behandelingen zijn voornamelijk voor mensen met langdurige of terugkomende klachten. Ik probeer altijd te kijken wat hier achter zit en dat vergt een open houding van mijn cliënt. Samen kijken, maar het proces word doorlopen door jou met eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor kom je makkelijker in je kracht te staan.

Massage is gebaseerd op de eerste reflex als je je bezeerd hebt en dat is wrijven. Door dit te doen stimuleer je allerlei reflexen in je zenuwstelsel, aanmaak van herstelhormonen en een betere doorbloeding.

Bij mijn massagetherapie ligt de nadruk in eerste instantie op de fysieke klachten, omdat die in beginsel vaak overheersen. Mijn behandelingen worden dan ook meestal als pittig ervaren. In combinatie met een stukje coaching zal er meer inzicht komen van waarom de klacht nou juist daar zit. Verder gebruik ik soms bindweefsel en lymfedrainage technieken ter ondersteuning mocht dat nodig zijn.

Image by Stephane YAICH

Massagetherapie

Image by Hans Vivek
bottom of page