top of page

Werken met resonantie is al eeuwen oud. In alle oude culturen word hier al over gesproken. Ook in onze westerse wereld was dit heel gewoon om te gebruiken. Denk daarbij onder andere aan gebedsgenezing. In het Himalaya gebergte gebruikten ze bellen, bekkens, hoorns, gongs en klankschalen. Mijn resonantietherapie is een combinatie tussen de westerse en oosterse benaderingen. Ik gebruik stemvorken en klankschalen tijdens mijn behandelingen.

Resonantietherapie

Klankschalen komen van oorsprong uit de Himalaya regio en worden vervaardigd uit verschillende metalen. De metalen staan ook weer in verband met verschillende planeten. Zo worden er ook speciale maanschalen gemaakt die tijdens het licht van de volle maan worden gesmeed. Deze worden veelal gebruikt om zwangerschap te bevorderen of voor het verlichten van vrouwelijke kwalen. De monniken in Tibet hadden hun eigen schaal die ze gebruikten voor meditatie maar ook om uit te eten of te offeren.

Stemvorken komen uit de muziekindustrie, maar zijn later verder ontwikkeld door de NASA om astronauten de nagebootste trilling van de aarde mee te kunnen geven om botontkalking tegen te gaan. Je hebt heel veel verschillende frequenties qua stemvorken, sommige gebruik je op het lichaam en andere voor je aura. Ook wel je etherische lichaam genoemd die je niet kan zien maar wel kan voelen en horen.  

Vanuit natuurkundig oogpunt weten we dat alles resoneert en een plus en een min heeft. Zo ook ons lichaam. Door stress, verkeerde voeding, negatieve invloeden van buitenaf of voor jou niet goede gedachten kan je natuurlijke frequentie hoger of lager worden. Ik gebruik verschillende soorten frequenties om het zelf herstellende vermogen van het lichaam aan te spreken. Dit kan door klankschalen op het lichaam te zetten of stemvorken op acupunctuurpunten te gebruiken. Deze trillingen zorgen er onder andere voor dat je linker- en rechter hersenhelft beter gaan samenwerken en je in een ontspannen staat terecht komt. Dit zorgt weer voor een lager stressniveau en hiervandaan kan het natuurlijke herstelproces plaatsvinden.

Deze behandeling is vooral bedoeld voor mensen die moeite hebben om te ontspannen. Veel stress ervaren vanuit hun omgeving en hier niet goed voor af kunnen sluiten en hierdoor uit balans raken. Veelal spelen er ook psychische processen op de achtergrond mee die binnen deze therapie meegenomen worden.

IMG_0388.jpg
IMG_0470 1.png
IMG_0387.jpg
IMG_0392.jpg
bottom of page